Duyuru

Thaçi: Kosova ve Arnavutluk Arasında Yoğun İşbirliği Mevcut

Kosova Haberleri

  /   461   /   04 Nisan 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova ziyaretinde bulunan Arnavutluk Adalet Bakanı Enkelejd Alibeaj bugün Kosova Başbakanı Haşim Thaçi tarafından kabul edildi. Görüşmelerde iki ülke arasında her yanlı işbirliği konusuna değinildi.

 

Yapılan görüşmelerde, Başbakan Thaçi iki ülke arasında işbirliğin enstitülerin tüm kesimlerinde geliştiğini ve Avrupa Birliği ile NATO üyesi olmakta standartlara ulaşmayı hedefleyen iki ülkenin çıkarı için bu işbirliğinin daha da ilerletileceğini belirtti. Arnavutluk Bakanı Alibeaj ise, Kosova ve Arnavutluk arasında adalet alanında işbirliğin derinleştirileceğini ve örgütlü suç işlerine karşı savaşıma ait bir anlaşmanın imzalanacağını söyledi. Arnavutluk Adalet Bakanı, Kosovalı muadili Nekibe Kelmendi ile de görüştü.

Arnavutluk Hükümeti yetkililerinin Kosova incelemeleri çerçevesinde bugün Priştine’ye Arnavutluk İçişleri Bakanı Buyar Nişani de geliyor. Bakan Nişani ve Kosova İçişleri Bakanı Zenun Payaziti arasında yapılacak olan görüşmelerde iki ülke arasında güvenlik alanında İşbirliği Memorandumu imzalanacak. Arnavutluk Hükümetinin iki Bakanı ziyaretleri sonunda merhum Kosova Başkanı İbrahim Rugova’nın gömütlüğünü ve Prekaz’ı da ziyaret edecekler

Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar