Duyuru

Bağımsız Kosova’da İlk Kadir Gecesi

Kosova Haberleri

  /   525   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 



Kur'ân-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir gecesi minare şerefelerinde kandillerin yandığı Kosova’nın tüm camilerinde kutlandı. Prizren’de merkezi kutlama Gazi Mehmet Paşa Camiinde yapıldı.

 

Kur'an-ı Kerim'in 97. suresi olan Kadir Suresi'nde  "Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Tâ fecrin doğuşuna kadar." Diye beyan edilmiştir. Müminler  iftardan sonra doldurdukları camilerde yatsı ve teravih namazını kıldıktan sonra Kadir Gecesine özel programların düzenlendiği camilere koştular.Prizren Gazi Mehmet  

Paşa, Emin Paşa, Terzi Memi, Seydi Beğ ve Maksup Paşa gibi Camilerde hatim duaları yapıldı ve mevlit okutuldu. Ardına tespih namazı ve gece namazları kılındı. Çıkışta müminlere lokum ve şekerleme dağıtıldı.
 
Bu yıl ki Kadir Gecesi’nin ayrı bir anlamı vardı. Çünkü Kosovalılar bu yılki Kadir gecesi’ni ilk defa Bağımsız bir Cumhuriyet olan ülkelerinde kutladı.
 

Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar