Duyuru

ABD Savunma Bakanı Robert Gates Kosova’da

Kosova Haberleri

  /   473   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

“ABD Kosova’da askeri mevcudiyetini en az 2009 yılının sonlarına kadar koruyacaktır” diyen ABD Savunma Bakanı Robert Gates, NATO barış operasyonlarına ABD desteğinin devam edeceğini belirti.

 

 

 

Gates Priştine havaalanında yaptığı açıklamada, Kosova’nın ayrılması şimdi olduğu gibi ileride de çözüm olmayacağını ve ABD’nin Kosova’nın toprak bütünlüğünü desteklediğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı, bugün Kosova ziyaretini gerçekleştiriyor. Kosova bağımsızlığı ilanından sonra ABD’nin bu en üst düzey ziyareti oluyor. Yabancı haber ajanslarının haberlerine göre ABD Savunma Bakanı Robert Gates Kosova’da bulunan Amerikan güçlerini ziyaret etmek amacıyla Kosova’ya geldiğini söyledi. Gazetecilerin Rusya’nın ziyaretle ilgili nasıl tepki vereceği sorusunu yanıtlayan Gates “ben Kosova’yı Rusya’nın bahçesi olarak görmüyorum” dedi ve ziyaretinin Kosova bağımsızlığını tanımayan Rusya’ya bir mesaj içerikli olduğunu kabullendi.

 

Pentagon Şefi, gün içerisinde Priştine havaalanında Kosovalı yetkilileriyle görüşecek. ABD Savunma Bakanı Robert Gates Kosova ziyareti Avrupa turnesi çerçevesinde gerçekleşiyor. Gates’in öğleden sonra Makedonya’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar