Duyuru

ABD Kosova’nın Toprak Bütünlüğünü Destekliyor

Kosova Haberleri

  /   398   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Geniş güvenlik önlemleri alınan Priştine havaalanında Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ve Başbakan Hashim Thaçi tarafından ABD Savunma Bakanı Robert Gates bugün öğleden önce karşılandı.

 

Gates görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, KFOR birliklerinin Kosova’da kalacağını George Bush’un “beraber Kosova’ya geldik, beraber Kosova’dan gideceğiz” sözleriyle tasdiklemiş oldu. Gates, ABD’nin Kosova Güvenlik Gücünün kurulmasında desteğini ifade ederken, desteğin araç ve eğitim bazında olacağını da bildirdi. “Kosova bağımsız bir ülke ve devlettir ve ekonomik gelişme ile yatırımlar için imkânları vardır” diyen Gates, Kosova’nın toprak bütünlüğünün destekleyeceğini vurguladı.

 

ABD desteği için Gates’e teşekkür eden Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, yöre devletlerinin yakın zamanda Kosova bağımsızlığını tanıyacağı ümidini belirtti. “BMÖ’de yaptığım resmi görüşmelerden sonra, birçok ülkenin Kosova bağımsızlığını tanımasını bekliyorum” dedi Fatmir Sejdiu.

 

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, Kosova bağımsızlığının yöreye istikrar getirdiğini belirtirken, komşularla iyi ilişkiler kurulduğunu Sırbistan ile de iki bağımsız ülke olarak işbirliği yapılacağı inancını ileri sürdü. Thaçi, Kosova bütünlüğünün her ne pahasına olursa olsun korunmasının önemine işaret etti.

Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar