Duyuru

Prizren Radyosu Kapanmak Üzere

Kosova Haberleri

  /   703   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Prizren’de konuşulan 4 dilde 35 yıldır yayın yapan Prizren Radyosu kapanmak üzere. Mahkeme kararını bekleyen radyo çalışanları 5 aydır gönüllü olarak yayına devam ediyor

1974 yılında kurulan Prizren Radyosu tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Son yıllarda çekilen maddi sıkıntılar yetmezmiş gibi mekan sorunu da Radyonun kapanmasına neden olacak.

 

4 dilde (Arnavutça, Türkçe, Boşnakça ve Romca) yayın yapan Prizren Radyosu, Kosova Çalışma ve Sosyal İşleri Bakanlığı binasındaki iki stüdyoda 9 yıldır günde 24 saatlik yayın yapmaktadır.  1999 yılında Kosova savaşının bitiminden 3 gün sonra yayını başlatan Prizren radyosu çalışanları maddi destek almadan zor şartlar altında 4 dilde yayına devam etme gayretinde bulundular. 9 yıl önce kendilerine tahsis edilen mekanda yayına devam eden Prizren Radyosu çalışanları mahkeme kararıyla mekanı terk etme zorunda kalacak. 24 Ekim 2008 tarihinde yapılacak duruşmada Prizren Radyosu’na taşınma için bir müddettin verilmesi bekleniyor.

Nisan ayından bu yana asgari maaşlarını da alamayan çalışanlar gönüllü olarak da devam etmekte kararlı. Ancak stüdyoların yeniden kurulması için maddi imkanları olmadığından radyonun kapatılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

 

Prizren Radyosu Türkçe Bölümü Sorumlusu Mehdi Cibo, 35 yıldır multietnik olan Prizren Radyosu için belediyeden bir yerin tahsis edilmesi isteminde bulunduklarını ancak bugüne kadar olumlu bir yanıt almadıklarını açıkladı. Günde 3 saat Türkçe yayın yapan Prizren Radyosu’nda 2 Türk gazetecinin çalıştığını hatırlatan Mehdi Cibo, radyoda savaştan sonra gençlere de kapıların her zaman açık tutulduğunu ve yeni kadroların yetiştiğini söyledi.

 

Mekan bulunmazsa Prizren Radyosu’nun kapanacağına işaret eden Mehdi Cibo, Kosova’da Türkçe bir sesin daha azalacağını vurguluyor

Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar