Duyuru

Avrupa Komisyonundan Kosova’nın Kalkınmasına 123 Milyon Avro

Kosova Haberleri

  /   426   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Avrupa Komisyonu ve Kosova Cumhuriyeti bugün Kosova’nın ekonomik kalkınması için 123 milyon Avro değerinde araçların sağlanmasına ait bir Finansi Anlaşmayı imzaladı.

 

İmzalama töreninde bir konuşma yapan Avrupa Birliğinin Genişlemeden Sorumlu Komisyoneri Oli Rehn,  Kosova’nın Avrupai geleceğine bu Komisyonun ne kadar önem verdiğini göstermek için Kosova ziyaretine geldiğini belirtti.

 Kosova’da insanların günlük hayatlarının  düzelmesinin hedeflendiği  123 milyon Avro değerindeki projelerin  Avrupa Komisyonun  burdaki gelişmelere ne kadar önem verdiğinin kanıtını oluşturduğunu belirten Oli Rehn,  şimdi  Kosova  otoritelerinden  sağlıklı bir ekonomi yönetimini, disiplinli para politikasına devam etmelerini  ve hedeflerin gerçekleşmesi için  bağışçılar ile koordinasyonda bulunmalarını beklediğini vurguladı.

123 milyon Avro değerindeki bu program  20 projeyi kapsamaktadır. Bu projeler yasa hakimiyeti, kültürel mirasın korunması ve medyalar ile  sivil topluma destek sunulması gibi konuları içermektedir.

Bu miktar 2008 yılının Temmuz ayında düzenlenen Bağışçılar Konferansında Avrupa Komisyonun  Kosova için vermeyi kararlaştırdığı 508 milyon Avrodan bir bölümdür.

Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar