Duyuru

Kosova Heyeti Pendik ve Büyükçekmece’de

Türkiye Haberleri

  /   484   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç eşliğinde Kosova UN-Habitat Genel Müdürü Garth Seneque başkanlığında bir heyet İstanbul Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya ile Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’le görüştü.

İstanbul Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya ile görüşmede UN-Habitat Genel Müdürü Garth Seneque, Pendik Belediye ziyaretlerinin amacının belediyede planlama alanında tecrübelerden yararlanmak ve bu konuda Kosova’da birçok belediyede eğitimin yapılması yollarını araştırmak olduğunu belirtti.

 

Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Kosova’nın her zaman yanında olmak ve her çeşit desteği sunmak hazırlığını ifade ederken Mamuşa’nın Pendik Belediyesinin kardeş belediye olduğunu belirtti. Aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı olan Erol Kaya, Mamuşa Belediyesinin Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyesi olduğunu da konuklarına hatırlattı ve Kosova’da planlama eğitimi konusunda yardımcı olacaklarını da belirtti.

 

Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ise kısa, orta ve uzun vadeli planlama ve şehirleşme konusunda UN-Habitat örgütünün desteklerinden bilgi verdi ve Pendik Belediyesine bugüne kadar sunmuş olduğu destekler için teşekkürlerini ifade etti. Arif Bütüç, Pendik Belediyesinden ve Türk Dünyası Belediyeler Birliğinden planlama konusunda da yardım beklediklerini belirtti. Görüşmeden sonra Kosova heyeti, misafir olarak Pendik Belediye Meclis toplantısı açılış törenine katıldı. Pendik Belediye Meclis toplantısında selamlama konuşmalarını UN-Habitat Kosova Genel Müdürü Garth Seneque ve Arif Bütüç yaptılar.

 

Kosova Heyeti, Kardeş Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ü de makamında ziyaret etti. Büyükçekmece Belediyesinde de planlama konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi ve desteğin sunulması dile getirildi.

 

Kosova Heyeti Bursa Osmangazi Belediyesini de ziyaret edecek.

Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar