Duyuru

İzmir Sokaklarında Balkan Oyunları Oynanıyor

Türkiye Haberleri

  /   773   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 


 
 

 

Dün İzmir`de başlayan 4. Balkanlılar Halk Oyunları Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivale 10 Balkan ülkesinden gruplar katılıyor. Festivali’e Kosova’yı Prizren’in Lidhja e Prizren’it Halk Dansları Topluluğu temsil ediyor.

 

İzmir, Bosna Hersek`ten Slovenya`ya on Balkan ülkesinden gelen halk oyunları topluluklarını ağırlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde düzenlenen 4. Balkanlılar Halk Oyunları Festivali`nin açılışı renkli gösterilere sahne oldu.

 
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, dün Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada `1935 ve 1936 yıllarında Atatürk`ün talimatlarıyla iki kez düzenlendikten sonra ara verilen ve bu yıl 4.sünü gerçekleştireceğimiz Balkanlılar Halk Oyunları Festivali, aynı coğrafyayı paylaşan ulusların kardeşliklerini ve dostluklarını paylaştığı, farklı melodiler ve halk oyunlarının birbirini tamamladığı önemli bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Barışa ve dostluğa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz günümüz dünyası için, bu etkinlik anlamlı ve kalıcı bir örnek olacaktır.` dedi. E.Ü Türk Halk Dansları Topluluğu’nun İzmir yöresine ait zeybek oyunu açılışa renk kattı. Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Slovenya ve Yunanistan`dan gelen halk dansları toplulukları Cumhuriyet Meydanı`ndan Konak Meydanı`na kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında yöresel kıyafetleri ve oyunları ile gösteriler sunan gruplara İzmirliler büyük ilgi gösterdi. 15 Ekim`e kadar sürecek festival kapsamında misafir gruplar Konak, Karşıyaka, Buca, Bornova, Çiğli ve Gaziemir ilçelerinde ücretsiz gösteri gerçekleştirecek ve ülkelerine ait halk danslarından oluşan programlar sunacaklar. İzmir, Cihan
 Editör : Kosova Haber
 

 

  

Yorumlar