Duyuru

Sırbistan’ın İstemi Lahey Mahkemesine Ulaştı

Sırbistan

  /   486   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 


 
 

 

BM Genel Kurulu’nun Sırbistan’ın Kosova’nın bağımsızlığı hakkında görüş istemi Uluslararası Lahey Mahkemesine gönderildi. Mahkeme BM üyelerinden konuyla ilgili tutumlarını yazılı isteyecek ve duruşma örgütleyecek.

 

Uluslararası Lahey Mahkemesi, BM Genel Kurulu’nun Sırbistan’ın Kosova’nın bağımsızlığı hakkında görüş istemini aldı. Mahkeme web sayfasında yapılan açıklamada BM’den Kosova’nın tek yanlı bağımsızlığının ilan etmesiyle ilgili mahkemeden görüş isteminin yazılı yapıldığı belirtiliyor.

 

BM Genel Kurulu 8 Ekim tarihli oturumunda oy çoğunluğu ile aldığı kararla uluslararası mahkemeden görüş istemeyi kararlaştırmıştı.

 

 

Uluslararası Mahkeme açıklamasında mahkemenin, BM üyelerine ve ilgili örgütlere başvurararak Kosova bağımsızlığı konusunda tutumlarını yazılı olarak açıklamalarını isteyeceği bundan sonra da karar almadan önce Lahey’de duruşmanın örgütleneceği bildirildi.

 
 
 
 
Uluslar arası Adalet Mahkemesinin düşüncesi görevlendirici değildir.

ABD uzmanları, Sırbistan için bir zaferi oluşturuyorsa da, Kosova bağımsızlığının yasallığının Uluslar arası Adalet Mahkemesi tarafından görüşülmesini talep eden Sırbistan girişiminin kabul edilmesine rağmen,  Kosova bağımsızlığının tanınmasında batı siyasetine hiçbir etkisi olmayacağını değerlendirdiler.

Editör : Kosova Haber


 

  

Yorumlar