Duyuru

Paralel yapı çıldırıyor!

Arnavutluk Haberleri - Kosova Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   660   /   15 Şubat 2015, Pazar

Akit
 Yazdır

  

Okurlarımızın yakından bildiği üzere; paralel yapının Balkanlar’daki teşkilatlanmasını ve faaliyetlerini, ülke ülke kaleme alıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda, Bosna Hersek ve Arnavutluk’un ardından, Kosova’yı ele aldık. 

Balkanlar’daki Arnavut ve Türkler de, en az Türkiye kadar, bu konuyla ilgililer. Bu sebeple, ‘Paralelin Kosova Yapılanması’ başlıklı bu makalemiz, oldukça yoğun bir ilgiye mazhar oldu. 

Kosova, Makedonya ve Arnavutluk’tan yayın yapan bir çok ajans ve haber sitesi, makalemizi ön sıradan duyurdu. 

Arnavutça yayın yapan Bota Press, Aktuela, Tetovo Sot, Almakos, Ilira News Agency, Shqip Media, Parajasa, Republika 24, Koha Islame, Mesazhi,Asabija, Shekulli, Ilirida Net, Shembulli, Portal i LIRISE ve islami feja e vertete gibi web siteleri, makalemizi Arnavutça yayımlamışlar. 

Kosova’nın en çok takip edilen Türkçe haber sitelerinden Kosova Haberde, makalemizi Türkçe servis etmiş.

Arnavut Müslümanların yoğun olarak takip ettikleri Koha İslame sitesi makalemizi, “Her yerde ve sıkça görülmeyen oldukça ilginç veriler…” üst başlığı ile okurlarına sunmuş. 

Makalemiz, Arnavut ve Türk okurların da ilgisini çekmiş. Sosyal medyada, Fethullah Gülen ve paralel yapı mensupları hakkında, önemli tespitlerde bulunmuşlar. 

İslam Hakk dindir anlamına gelen islami feja e vertete isimli sitesininRajhana Ana  isimli takipçisi, “Bu yapılanmanın, Arnavutluk’u işgal etmesinden üzüntü duyuyorum. İnşallah hiçbir zaman Kosova’ya ellerini sokamazlar!” demiş. 

Mega Sylejmani isimli bir diğer takipçi de şunları söylemiş: “Birisi bana anlatabilir mi, bu Fethullah Gülen Müslüman mıdır yoksa bir tarikat üyesi midir?”

Makalemizi Almakos isimli sitede okuyan Qemal Mazllami’nin değerlendirmesi de oldukça dikkat çekici: “Eğer F.G. iyi biri olsaydı, Türkiye’de olurdu. Dünya üzerinde dolaşmazdı.”

Elbette, böylesine ilgi çeken bir makale karşısında, paralel yapının bölgedeki destekçilerinin suskun kalması beklenemezdi. Onlar da, kendilerine yakışır tarz da bir şeyler yapmalıydılar. 

Kosova’daki destekçilerinden Zuhdi Hajzeri, sırf makalemizi Arnavutça’ya tercüme ettiği için, Emir Hukallo isimli Türkiye dostu bir kardeşimize tehdit içerikli mesajlar göndermiş. 

Zuhdi Hajzeri, aynen şöyle söylüyor: “O yazıyı iyi ayarlamışsın ama yalancı olmamaya, önyargılı olmamaya, dedikodu ve sokak sözlerini yazmamaya gayret et. Çünkü Türkçe iyi yazmışsın, sonra da tercüme etmişsin.”

Emir Hukallo, yazdıklarından dolayı suç duyurusunda bulunacağı ihtarında bulununca, gelen cevap, meselenin daha da ilginç bir hal almasına yol açmış. 

Hajzeri, aslında fark etmeden, “merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söyler” deyimine çok güzel bir emsal vermiş. Kendileri açısından en üst müracaat makamının Obama olduğunu, Kosova Başbakanı ve Başbakan Yardımcısı ile ne kadar yakın ilişkide olduklarını ima etmiş. 

İşte Hajzeri’nin devamında yazdıkları: “İstersen Obama’ya gönder. Yardım etmemi ister misin? Beş dakika sonra Başbakana ve Başbakan Yardımcısına göndereyim. Kosova’da sultanlık yok!”

Paralel yapının, okulların bulunduğu ülkelerde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti nezdinde, Türkiye’yi hedef alan kara propaganda yaptıkları bilinen bir durum. 

Zuhdi Hajzeri de, ‘abi’leri gibi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının şahsında Türkiye’ye hakaret yoluna yeltenmiş. Hajzeri’nin sözleri, yurt dışındaki okullarının Maarif Vakfı tarafından idare edilmesinin ne kadar yerinde bir proje olduğunun açık bir göstergesi. 

Yeri gelmişken, bir hususu daha açıklığa kavuşturalım: Makalemizin Arnavutça tercümesini, tıpkı ‘Paralel Arnavutluk İmparatorluğu’ başlıklı makalemiz gibi, sonradan gördük. 

Yazımızı tercüme eden Emir Hukallo kardeşimiz ile ilk konuşmamız ve dolayısıyla tanışmamız bu tehdit içerikli mesajları bize iletmesiyle oldu.

Bir söz vardır: “Kişi karşısındakini kendisi gibi bilir.” Paralel yapı destekçileri, herkesi kendileri gibi ‘organize işler’ mensubu zannediyorlar.

Paralel yapı, Emre Uslu’nun eline yalan dolandan ibaret bir metin tutuşturup, Kosova halkının refahı için gayret eden TİKA ve AKEA gibi yardım kurumları, IŞİD ve El Nusra ile ilişkilendirmeye yönlendirmiş olabilir. Fakat Kosova’daki Türkiye dostlarının, en ufak bir yönlendirilmeye ihtiyacı yok!

Kosova halkı, “Türkiye Kosova, Kosova Türkiye’dir” sözünün ne anlama geldiğini iyi biliyor. Türkiye’yi vatan kabul ediyor ve son Peygamber’in“vatan sevgisi imandandır” nasihati doğrultusunda, Türkiye’ye sahip çıkıyorlar. 

Farkındayız; Kosova halkının Türkiye sevdası, paralel yapıyı çıldırtıyor. Fakat kendilerine ‘acil şifalar’ dilemekten başka yapabilecek bir şeyimiz yok.

  

Yorumlar