Duyuru

Söz Hakkı

Arnavutluk Haberleri - Röportajlar - Türkiye Haberleri

  /   2728   /   17 Nisan 2015, Cuma

Akit
 Yazdır

  

Arnavutluk Diyanet İşleri’ndeki bir yetkilinin tarafımıza ilettiği bazı iddiaları, ‘Tiran Camii’ne paralel çengel’ başlıklı yazımızda dile getirmiştik. 

Yazı yayımlanmadan önce, Tiran Din Hizmetleri Müşavirliği, KOMAŞ A.Ş, Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri ve diğer isimler ile iddialar hakkında, kayıtlı görüşmeler yaptık. 

Tahsin ve Aida Albayrak çiftine de ulaşmaya çalıştık. Ancak +355…424 no’lu telefona yaptığımız tüm aramalar, cevapsız kaldı. Tahsin Albayrak, yazı yayınlandıktan sonra, avukatı aracılığıyla bir ‘düzeltme ve cevap yazısı’ gönderdi. İddiaları, “müvekkil ve ailesi aleyhine aslı olmayan itham, iftira ve isnatlarda bulunulmuştur” diye nitelendiriyorlar.

Mahkeme kararı olmaksızın, söz hakkına saygının bir ifadesi olarak, kaleme aldıklarımızı ve Av. Zülküf Cansever’in cevaplarını kendiliğimizden yayımlıyoruz. Diğer iddiaları, önümüzdeki haftalarda kaleme alacağız inşallah.

Ne söyledik?: Tiran Camii inşaatını, KOMAŞ AŞ üstlendi. Arnavutluk İslam Birliği, mali müşavirlik hizmeti veren Ahmet Gjinishi’nin yerine, paralel yapıya yakınlığı ile bilinen, Aida Albayrak’tan hizmet alınmasını istedi. KOMAŞ, talebi kabul etti.

Av.Zülküf Cansever: “Arnavutluktaki Camii inşaatını üstlenen KOMAŞ A.Ş. firması müvekkilin eşi Aida Albayrak’ın müşavirlik şirketinden müşavirlik hizmetleri ile ilgili resmi teklif istemiştir. Teklif ilgili firma tarafından değerlendirilmiş ve belirlenen şartlarda taraflar arasında müşavirlik anlaşması imzalanmıştır.”

Ne söyledik?: Aida Albayrak, aldığı tüm işleri eşi üzerinden, paralel yapıya yönlendirmesiyle biliniyor. 

Av.Zülküf Cansever: “Müvekkilin sahibi ve ortağı bulunduğu mali müşavirlik şirketi Arnavutlukta saygın firmalara hizmet vermektedir. Arnavutluk’a gelenTürk firmalarının bir çoğu ülkede saygın bir yeri olan müvekkilin müşavirlik firmasından hizmet almaktadırlar.”

Ne söyledik?: Aida Albayrak, bir dönem paralel yapının Arnavutluk’taki okullarında alım-satım müdürlüğü yapan Tahsin Albayrak’ın eşi.

Av.Zülküf Cansever: “Paralel yapı isnat ve safsatası tamamen iftira ve yalan içerikli beyanlardır. Arnavutluk Cumhuriyetinde hizmet veren sözünü ettiği okullar resmi olup herhangi bir illegal faaliyeti de bulunmamaktadır. Bu resmi kurumda müvekkilin çalışmasından daha doğal bir şey olamaz. Kaldı ki Arnavutluktaki bu okullar mevcut hükümetin eski başbakanı tarafından açılışları yapılmıştır. Yine Türkiye Cumhuriyetinin idareci ve milletvekillerinin defalarca ziyaret ettiği ve takdir ettiği gözde okullardır. Kaldı ki Paralel yapı ifadesi de hukukta herhangi bir karşılığı olmayan bir safsatadan ibarettir.”

Ne söyledik?: Tahsin Albayrak, maddi ve manevi anlamda, paralel yapının Arnavutluk’taki uzantısına destek veren isimlerden. Kendisine ait facebook sayfası, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ve AK Parti aleyhine ve Fethullah Gülen lehine propaganda paylaşımları ile dolu. 

Av.Zülküf Cansever: “Müvekkilin facebook sayfasında paylaştığı görüşleri ve fikirleri nedeniyle köşe yazısı ismi altında linç edilmesi, kendisine ve ailesine iftira atılması kabul edilemez ve hukuken de korunamaz.”

Ne söyledik?: Tahsin Albayrak’ın, TİKA, Arnavutluk Tiran Din Hizmetleri Müşavirliği ve Askeri Ataşelik ile irtibatta olduğu iddia ediliyor.

Av.Zülküf Cansever: “Yazarın sözünü ettiği Arnavutluktaki Türkiye Cumhuriyetine ait kurumlar olan Tika, Askeri ataşelik ve Tiran Din Müşavirliği ile ilgili hiç bir bağı olmamıştır. Zaten bu kurumlar resmi kurumlardır. Ancak bu kurumların Arnavutlukta yaptıkları resmi faaliyetlerde Devletin yapmak istediği işle ilgili resmi davetlere icabet etmiştir. İhale veya sözleşme sonucu bu resmi kurumlara her Türk firması gibi müvekkil de hizmet vermiştir.” 

Ne söyledik?: Ahmet Gjinishi ile Aida Albayrak, kısa süre öncesine kadar, iki ortak olarak aynı ofiste çalışmışlar. Albayrak çifti, müşavirlik hizmeti verdikleri ofisi paralel yapının toplantıları için üs olarak kullanıyorlar. Ahmet Gjinishi, bu durumu tasvip etmediğinden, ortaklığı sonlandırmış. Bu ayrılıktan kısa süre sonra KOMAŞ, Ahmet Gjinishi ile ilişkisini sonlandırıp, Aida Albayrak’tan hizmet almaya başlamış.

Av.Zülküf Cansever: “Komaş A.Ş. ile olan sözleşme de tamamen serbest piyasa koşullarında serbest iradeyle yapılmıştır. Asla sözü edildiği gibi müvekkilden önce Komaş A.Ş. in irtibat halinde olduğu iddia edilen Ahmet Gjinishiten sanki iş bilerek alınarak müvekkile verilmiş gibi haksız isnatta bulunmuşsunuz. Müvekkilin ve eşinin Ahmet Gjinishinin Komaş AŞ.ile ilgili çalışmalardan kesinlikle bilgisi olmamıştır. Ahmet Gjinishi bir dönem müvekkilin eşinin sahip olduğu müşavirlik firmasında çalışan olarak görev yapmıştır. İddia edildiği gibi Ahmet Gjinishi ile müvekkilin eşi arasında asla bir ortaklık söz konusu olmamıştır”.

NOT: Cevap yazısı aynen alıntılanmıştır. Alıntılardaki ifade bozukluklarına müdahale edilmemiştir.  

  

Yorumlar