Duyuru

Erdem Bayazıt'ın Ardından

  /   7508   /   01 Ocak 2014, Çarşamba

 Yazdır

  

 

ibrahim@selamet.com

 

Onlar gittiler/Yalnız bir yemin kaldı aramızda/Ben şimdi bu yanda/Kasılmış çıplak bir kurşun gibiyim/Namluda./Onlar gittiler/Topraktan bir işaret taşıyarak alınlarında./Ben şimdi bu yanda/Gerilmiş bir an gibiyim/Doğumla ölüm arasına./Onlar gittiler/Gelen zamandan bir haber gibiydiler./Ben şimdi bu yanda/ İçilmiş bir and için bekleyenim/Kurulmuş saat gibi./Onlar gittiler/Giderken bir muştu gibiydiler”.

 

Erdem BAYAZIT, köşeme aldığım bu şiirini “Önden gidenler için” yazmıştı. Sevdiği dostları ve önderlik edenler için kaleme aldığı şiirinde belirttiği gibi kendisi de bir “muştu” gibi ahiret yurduna göçtü. Önden gidenlerden biri de kendisi oldu.

 

Dün İstanbul’daydık. Edebiyat ve düşünce dünyamızın Erdem Ağabeyi Hakka yürümüştü.

 

Büyükşehir Kültür Daire Başkanı Fahri Tuna’nın organize ettiği bir ekiple ikindi namazına yetişmek üzere yola çıktık. Rahmetli Erdem Abi, 1939 Kahramanmaraş doğumluydu. Kendisini yakından tanıyan iki hemşerisi bizimle birlikteydi.

 

Eyüp Camiinden ebediyete yolcu ettiğimiz Erdem Abi’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Sevenlerine ve yol arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Dizelerinde “Halife” lik sırrını arayan, kendisini yaratan Rabbine şiir dizeleriyle içini döken erdemli bir hayatın nefesleri sona erdi.

 

Güzel insanı son yolculuğuna uğurlarken O’nun emin insan ve mümin olduğuna şahitlik ettik. Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL ve Başbakan Tayyip ERDOĞAN, ona karşı son vazifelerini yerine getirmek için oradaydılar. Cumhurbaşkanımız ile birlikte camiye girdik. Bir dostunu, kaybetmenin acısı yüzünden okunuyordu. Oldukça üzgün olduğunu gözlemledim.

 

Cenaze namazı sonrasında avluda kimler yoktu ki…  Türkiye’nin ve Maraş’ın bağrından çıkan bir dönemin düşünce ve fikir dünyasının mimarları hep oradaydılar. Başta Rasim Abi (Özdenören) olmak üzere…

 

Sakarya Üniversitesinde görev yapan Yard. Doç. Osman Sarı ve İl Kültür Müdürümüz Hüseyin YORULMAZ rahle-i tedrisatında bulundukları, düşünce ufuklarında iz bırakmış güzel abilerine karşı son vazifelerini yerine getirmek için ekipteydiler.

 

Sakarya Üniversitesinin düşünen adamlarından olan şair Yılmaz GÜNEY hoca ile Osman SARI’ nın yol boyu yaptıkları keyifli ve kaliteli sohbetleri ilgiyle dinledik.

 

Kimin söylediğini hatırlayamadım ama cenazeye değil düğüne gider gibi bir his vardı içimizde. “Önden giden” Erdem Abi, vazifesini onurla tamamladı. İzzet-i ikbal ile çekildi dünya meşakkatinden.

 

Ebu Eyyüb El Ensari Hazretlerinin bekçiliğini yaptığı o tarihi mekânı dolduran güzel insanların içtenlikle yaptıkları “şahadet”, umarım Arş-ı Ala’da kabul olmuştur.  

  

Yorumlar